Home » Blog » Impresii dupa Europenele de la Glasgow

Impresii dupa Europenele de la Glasgow


Sunt aproape 2 saptamani de cand la Glasgow sa tras cortina plague editia din acest an a Campionatelor Europene de gimnastica artista. Pentru prima data in istoria acestei competitii, intrecerea continentala nu sa mai desfasurat primavara, asa cum se intampla de obicei, ci, asemeni Jocurilor Olimpice, si-a gasit loc in calendarul competitional al verii. Totul deoarece anul acesta a avut loc prima editie at Campionatelor Europene the May multe sporting discipline, a fel of mica olimpiada Europeana. Ca idee si ca atmosfera, o organizare de genul este binevenita deoarece transforma orasul gazda intr-o adevarata capitala a sportului, lucru pe care l-am simtit din plin in cele 5 zile petrecute in orasul scotian.

Punctul dalle al acestei programari este ca va afecta foarte mult procesul de pregatire al sportivilor. E prea putin timp intre Europene si Mondiale, iar gimnastii vor trece efectiv dintr-un concurs in altul, fara sa mai aiba parte de o perioada de acumulare fizico-tehnica sau de readaptare la antrenamente dupa perioada Europenelor in care au schimbat sa in lucrat may mult pe tare. Uzura is accumulated usor la acest level, iar momentele of varf of trebuie forma foarte bine gestionate, may ales ca Mondialul este etapa de calificare la Olimpiada. Cateva efecte ale faptului ca Europenele in the fost atat of tarziu in an: (1) Belgia sa retras din finala pe echipe pentru a se menaja pentru Mondiale, desi luptau pentru o Medalie; (2) Rusia deja acuza faptul ca intreg procesul de pregatire in vederea Mondialelor le-a fost dat pleste cap.

Am fost la Glasgow pentru competitia feminina de gimnastica artista si a fost cumva o retire at Mondialelor din 2015 pentru ca modul de desfasurare a fost foarte apropiat de ceea ce sa intamplat acum aproape 3 ani. Gimnastica britanica traseaza o noua directie gimnasticii si transforma competitia intr-a total spectacular. Nu stiu cum sa imbratize acest trend if daca este ceva ce as vrea sa vad in current mod. Personal, prefer inca or atmosfera mai clasica, precum cea de la Cluj. Imi spectacular place, insa parca prefer may mult his simt tensiunea concursului, his traiesc fiecare element succeeds without ratat, his aud cum trosneste barna, cum scartaie parallel with cum se aude solul la fiecare aterizare. Stiu, om pasionat nebunii of gimnastica. Vreau sa pot vedea ce se intampla in fiecare colt al salii, sa vad publicul ca parte a competitiei, nu sa simt oamenii din tribuna ca spectactori la un show. O astfel de approachare nu simt ca educa spectateurul, here he faced his guessed a simplu om care aplauda si se simte bine. Nu e nimic rau in asta, pana la urma, este doar perspectiva din care vad eu lucrurile. Chiar as fi curios ce parere aveti voi, cei care ati vazut in totalitate concursul la TV sau online, atat in 2015 cat si acum. If his nu uitam de Mondiale de anul trecut, from Montreal, care au urmat aceeasi reteta de scenografie.

Nu o sa vorbesc acum de faptul ca am withdrawal aproape acelasi concurs de calificare al Romaniei ca-n 2015 pentru ca already s-au spus multe si s-au scris multe pe acest sufferedect. Strict de Romania si competitia feminina, as vrea sa punctez un lucru despre care am scris si pe twitter la momentul concursului. Este o distanta mult prea mare intre modul in care arata si expressed echipa de junioare si cum o fac cele mai husband. Senioarele m-au ingrijorat, iar junioarele mi-au ridicat moralul. Pe langa sanatate si toate cele, imi doresc ca plague 2 ani, la Europenele de la Paris, sa revad junioarele de astazi ca isi pastreaza acelasi spirit si la senioare. Au nevoie de sprijin din partea tuturor, incepand de la parinti, apropiati si continuand cu antrenorii. Trebuie cultivat in continuare acest spirit de echipa si sa nu ne abatem de la procesul sanatos in care le crestem, atat sportiv cat si uman. Romania stie cum se face gimnastica, stie teoria, nu am niciun dubiu. The practica stumbles its umblam if it does not adapt the ceea ce inseamna gimnastica anilor, deja, 2020. Totul tine de cum pui cap la cap piesele de puzzle. Sportul este, pana la urma, si despre si inteligenta strategy.

In ceea this priveste competitia masculina, am treats a ciudat feeling. Baietii nu putem spune ca au avut a festival of ratari, ca-n cazul fetelor, dar notele lor the executie sunt de-a dreptul ingrijoratoare. Ceva trebuie reglat pentru ca nu ne putem lauda cu dificultate mare, dar nu excelam nici la executionie. Suntem cumva intr-un punctual in the care aproape nimic nu ne iese. Valabil atat the seniori cat if the juniori. This trebuie retinut este faptul ca gimnastica masculina, fata de cea feminina, si vorbesc aici de ce romaneasca, trece printr-a trial of tranzitie si de schimbare. Marius Urzica are sent from putin timp ca sa reuseasca sa prints echipei modul in care trebuie his expresses himself. L-am simtit dezamagit so sad the final of the competition, cumva cred ca si el a fost luat prin surprise de modul in care s-au desfasurat lucrurile. Nu a intrat pe programul de auto-aparare, ci a rescunoscut frumos si calm ca sunt probleme si ca lucrurile nu s-au intamplat ca la antrenamente sau ca-n concursurile de verificare premergatoare Europenelor.

Ultimele puncte pe care vreau sale ating in acest articol sunt codul de punctaj si maniera de arbitraj de la Glasgow. Cei care ma cunosc, stiu cat de pasionat sunt de codul de punctaj si cat timp (a se citi ani de zile) am invests ca sa-l inteleg si his pot sa-mi express o parere cat de cat avizata. Insa, codul sa schimbat destul de mult ca approare dupa Jocurile Olimpice de la Rio. Cumva nu se mai doreste impulsionarea sportivilor sa alerge dupa dificultate, iar frana care se incearca a fi pusa pe partea de executie, ajunge usor-usor in cealalta extrema. Am ajuns sa nu mai vad o barna adevarata, fluida, cu cap si coada. Structura Integrelor has suferit, totul imi pare fragmentat, lipsit de diversitate si cumva plictisitor. Nu este deloc rau ca se doreste cumva limitarea dificultatii prin strictete pe partea de executie pentru ca riscurile la care se supun sportivii sunt cu adevarat mari, iar tendoanele si ligamentele au ajuns sa fie la ordinea zilei. Insa, this mi-as dori is his gaseasca unbalanced.

Chiar nu pot accepted his vad a sol cu ​​2 diagonal, cu a dublu grupat si doua salturi cu surub legate si alte cateva piruete si elemente artist si gata. Iar cut early this raman is imagined uni sport care zici ca sa pregatit pentru carnavalul de la Rio. Daca aceasta este gimnastica artista, atunci inseamna ca acceptam sa calcam in picioare toata mostenirea lasata de Comaneci, Korbut, Silivas, Shushunova, Boguinskaya, Podkopayeva, Liukin, Mustafina si multe alte reprezentante ale gimnasticiia care in-as-asartonia artista si sa ofere o identitate acestei ramuri sportive. FIG nu poate accepted sau incuraja ceea ce am vazut in finala de la sol de la Glasgow. Daca Integralul prezentat de Van Gerner e definitia artistului in 2018, atunci cum enumerates this face Melnikova, of exemplu? Putem spune ca Angelina Melnikova naked face gimnastica artista? Si e doar un exemplu. His nude is inteleaga ca discuss here gimnasta olandeza, ci raman strict in zona codului de punctaj. Celine respected in this moment codul de punctaj, isi bifeaza punctele cerute si este in regula. Dar idea este alta. E vorba de directia spre care ne indeptam….

Photo: (c) Emilia Nicolae

Mihai

.

TIPS OF THE DAY

HOW TO GET TONE AND FIT FASTER

GET YOUR ABS & OBLIQUE SHREDDED FASTER

Top Selling Muscle Stimulators | BEST EMS Advice of the Year

What is Electrical Muscle Stimulation EMS

How to Get Fit Using Electrical Muscle Stimulation

Do electronic muscle stimulators really work

What are the benefits of electrical stimulation

What are the side effects of electrical stimulation

What is electrotherapy muscle stimulation

Willem Body Fit: What It Is, How It Works, and Why It May Help You

Smart Sport Muscle Stimulator Tens Intensity EMS Device Unit

What is Muscle Stimulation? Smart EMS

How Electrical Stimulation Is Used in Physical Therapy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *